Welzijn op recept – Huisartsenpraktijk van der Sande – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 8a 8471 HV Wolvega Tel:0561 612514 Spoed 0561-611785

Welzijn op recept

Welzijn op Recept. Wat is het?

In plaats van het ‘traditionele pilletje’ voor te schrijven door de huisarts, verwijst de huisarts of de praktijkondersteuner u door naar de welzijnscoach.

Klachten zoals vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen andere problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc.

Bij problemen, waarvoor geen medische behandeling of verwijzing nodig is naar een specialist in het ziekenhuis, kan de huisarts of praktijkondersteuner een welzijnsrecept voorschrijven.

Bent u het ermee eens dat uw huisarts u verwijst naar de welzijnscoach en geeft u toestemming dat uw contactgegevens worden doorgegeven aan de welzijnscoach, dan schrijft de huisarts of de praktijkondersteuner een Welzijn op Recept voor.

De welzijnscoach, Marleen de Vries, neemt binnen 5 werkdagen  telefonisch contact met u op om een afspraak voor een intakegesprek met u te maken.

Voor dit gesprek komt welzijnscoach Marleen bij u thuis en gaat samen met u op zoek naar uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Omdat ieder individu anders is en andere wensen en behoeften heeft, is hier altijd sprake van maatwerk. Samen met u gaat de welzijnscoach op zoek naar een activiteit die hierop aansluit. De welzijnscoach weet welke activiteiten er in de wijken en binnen de gemeente zijn.