Nieuws – Huisartsenpraktijk van der Sande – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 8a 8471 HV Wolvega Tel:0561 612514 Spoed 0561-611785

Nieuws

Vitamine D vanaf 2023 niet meer vergoed

Het ministerie van VWS heeft op advies van Zorginstituut Nederland besloten

vitamine D vanaf 1 januari 2023 niet meer te vergoeden uit het basispakket van de zorgverzekering.

De reden voor deze verandering is dat de kosten van vitamine D zo laag zijn dat bijna iedereen die zelf kan betalen. Bovendien is vitamine D 10 keer zo duur als we het vergoeden uit de zorgverzekering. Door te stoppen met de vergoeding komt € 129 miljoen vrij voor zorg waarvoor het wél noodzakelijk is om deze te verzekeren.

Alle doseringen vitamine D en combinatiepreparaten van vitamine D met calcium of alendroninezuur komen vanaf 1 januari 2023 dus voor eigen rekening van de gebruiker. De vergoeding stopt voor alle middelen die bedoeld zijn om een vitamine D-tekort te voorkomen of te behandelen. Dat zijn:

  • alle doseringen vitamine D (colecalciferol);
  • combinatie van vitamine D en calcium;
  • combinatie van vitamine D en alendroninezuur;
  • calcifediol (Hidroferol®).

Kijk voor meer informatie op:

5 vragen over droge ogen

Publicatiedatum: 27-05-2024

Eén van de meest voorkomende klachten aan de ogen is het hebben van droge ogen. Wat zijn droge ogen? Hoe krijg je droge ogen? Welke klachten krijg je door droge ogen? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat kun je eraan doen? We vroegen het oogarts Liselotte Aerts. Volgens haar zijn ...

Lees verder over '5 vragen over droge ogen' op www.gezondheidsnet.nl

Dit zijn de 7 gezonde voordelen van de zon

Publicatiedatum: 13-05-2024

Je ontbijt elke ochtend, slaapt voldoende en gaat op de fiets naar je werk. Dat klinkt als een goed recept voor meer energie. Maar je vergeet toch echt één ding: de zon! Een gezond portie zonlicht geeft ons niet alleen een fijn gevoel, maar boost ook je lichaam en geest op ...

Lees verder over 'Dit zijn de 7 gezonde voordelen van de zon' op gezondnu.nl

Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen

Publicatiedatum: 03-05-2024

De zon is onze vriend en vijand. Met de juiste voorbereidingen zijn zonnestralen supergezond voor ons lijf. Maar niet voor niets blijven experts hameren op het belang van goed insmeren. Nóg belangrijker wordt insmeren wanneer je medicatie gebruikt. Welke invloed heeft de zon op de bijwerkingen van medicijnen?

Lees verder over 'Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen' op gezondnu.nl

Griepvaccinaties

Publicatiedatum: 24-10-2022

De griepvaccinaties zullen dit jaar op woensdag 1 november tussen 15.00-18.00 uur gegeven worden op de praktijk. U krijgt daarvoor een oproep. Mocht u echt niet kunnen op die dag, dan is er nog een mogelijkheid op vrijdag 17 november tussen 14.00-14.30 uur.    

Lees verder over 'Griepvaccinaties'