Rijbewijskeuringen – Huisartsenpraktijk van der Sande – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 8a 8471 HV Wolvega Tel:0561 612514 Spoed 0561-611785

Rijbewijskeuringen

In Wolvega, bij de praktijken De Cleijenburgh en van der Sande, worden rijbewijskeuringen uitgevoerd. Naast de huisartsen zijn er ook andere aanbieders die mogelijk ook goedkoper zijn.

Voorbeelden zijn:

https://www.regelzorg.nl/

http://www.rijbewijskeuringen.com/

Alleen A, B en/of E kan bij de huisarts gekeurd worden. De keuring voor een grootrijbewijs (C, D) moet worden verricht door een arbo-arts.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met één van deze praktijken. Een rijbewijskeuring wordt binnen Langs de Linde niet uitgevoerd door u eigen huisarts. U moet hier dus een andere huisarts voor benaderen.

Een rijbewijskeuring omvat:
De keuring begint met een vragenlijst om uw gezondheid in kaart te brengen: ziektes, medicatie, beperkingen en werking verschillende organen. Inschatting OPS (Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden & aandacht, Sociaal & persoonlijk functioneren), visus bepaling en gezichtsveldonderzoek volgens confrontatiemethode van Donner. Urine wordt onderzocht op suiker. De bevindingen worden met u besproken.

Graag meenemen naar de keuring:

  • Een bril, indien hier gebruikt van wordt gemaakt bij het rijden.
  • Rijbewijs.
  • Formulieren van het gemeentehuis/CBR incl de enveloppe. Graag de voorzijde van het formulier thuis al invullen + de vragen beantwoorden.
  • Bij medicijn gebruik, de medicijndoosjes of een medicatie overzicht.
  • Urine in een potje die hiervoor bestemd is.

Vanaf januari 2018 wordt er 50,- in rekening gebracht. U dient contant te betalen bij de praktijk waar de keuring wordt uitgevoerd.

Bovenstaande keuring wordt uitgevoerd volgens de norm van de Landelijke Huisartsen Vereniging en Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.