Het gemak van MijnGezondheid.net – Huisartsenpraktijk van der Sande – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 8a 8471 HV Wolvega Tel:0561 612514 Spoed 0561-611785

Het gemak van MijnGezondheid.net

Het gemak van MijnGezondheid.net

Via MijnGezondheid.net kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Met MijnGezondheid.net is de praktijk 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Er is een app gekoppeld aan MijnGezondheid.net: de Dokter Dichtbij App. Meer over de Dokter Dichtbij App leest u onder aan de pagina.

Wie kan gebruik maken van MijnGezondheid.net?

Als u bent ingeschreven als patiënt bij een van de huisartsen in onze praktijk, kunt u gebruik maken van deze service. U kunt ook als ouder uw minderjarige kinderen tot 16 jaar aanmelden.

Wat kan ik allemaal met MijnGezondheid.net?

U kunt in de agenda een afspraak plannen voor het spreekuur van uw huisarts, een vraag stellen via e-mail consult aan uw huisarts, uw labuitslagen bekijken en een deel van uw medisch dossier inzien. U heeft verder toegang tot duidelijke en vertrouwde informatie over gezondheid en ziekte. Verder kunt u via deze service uw actuele herhaalreceptuur aanvragen.

Op dit moment is het wegens het Corona-virus niet mogelijk om online een afspraak in te plannen

Sinds 1 juli 2020 heeft iedereen recht op inzage in het medisch dossier. Het doel hiervan is het verbeteren van de zorg. De patiënt ziet onder andere de verslaglegging van de huisarts, de praktijkondersteuner of de doktersassistente. De patiënt heeft meer overzicht en is beter geïnformeerd. Daardoor heeft de patiënt ook meer grip op en regie over de eigen gezondheid. De patiënt kan na het contact met de praktijk nog eens teruglezen wat er is gezegd en geadviseerd. Zo kan de patiënt zich beter voorbereiden op een volgend consult.

Dus ook als u het niet nodig vindt om uw zaken digitaal te regelen, adviseren wij u toch om gebruik te maken van MijnGezondheid.net. Kijk voor meer informatie over online inzage op deze link.

Is MijnGezondheid.net veilig?

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een (mobiele) telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft geen inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net. Informatie over DigiD en het aanvragen hiervan vindt u op www.digid.nl.

Hoe kan ik gebruik maken van MijnGezondheid.net?

Bij MijnGezondheid.net kunt u inloggen met uw DigiD met smscode. Hiervoor dient u aangemeld te zijn bij MijnGezondheid.net door uw huisarts. Alle patiënten die in onze praktijken op 20 april 2017 18 jaar of ouder waren, zijn automatisch aangemeld om gebruik te kunnen gaan maken van MijnGezondheid.net

Inloggen voor MijnGezondheid.net

Bent u reeds aangemeld bij MijnGezondheid.net, klik hieronder om naar de inlogpagina te gaan:

De Dokter Dichtbij app

Met de ‘Dokter Dichtbij’ app kunt u gemakkelijk contact maken met uw eigen huisarts. Zo is de huisarts altijd dichtbij!

Het is mogelijk om ook online bij ons een afspraak te maken, een medische vraag te stellen (e-consult) en herhaalmedicatie aan te vragen. U kunt op deze manier op een moment dat het ú uitkomt een afspraak maken of inzien welke medicatie u gebruikt.

Op dit moment is het wegens het Corona-virus niet mogelijk om online een afspraak in te plannen

Wat kan ik allemaal met de app ‘Dokter Dichtbij’?

Deze app is speciaal voor de huisartsenpraktijken in onze regio ontwikkeld. Via Dokter Dichtbij kunt u zonder in te loggen een afspraak bij onze praktijk maken. U kunt kiezen of u de afspraak bij de huisarts of de assistente wilt maken. Ook kunt u aangeven wat de reden is van uw afspraak.  Een afspraak maken bij de poh-ggz moet telefonisch.

Via de app kunt u:

* Een afspraak inplannen met uw huisarts. U kunt deze afspraak vervolgens  toevoegen aan uw eigen digitale agenda. Via de app kunt u ook een afspraak maken voor iemand anders, bijvoorbeeld voor uw kind of voor iemand waar u mantelzorger van bent. U kunt dit aangeven in het opmerkingenveld.

Als u eerst inlogt, dan kunt u via de app ook:

* Een medisch inhoudelijke vraag stellen aan uw huisarts (e-consult).

* Herhaalrecepten aanvragen.

* Praktische en medische informatie inzien.

Wilt u een bevestiging van uw afspraak? Dat kan alleen als u gebruik maakt van Mijngezondheid.net

Is de app veilig?

Sommige onderdelen van de app zijn alleen toegankelijk via een inlog met DigiD bij online patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGN). Hierdoor is privacygevoelige informatie goed beschermd. Voor het maken van een afspraak is het niet nodig met uw DigiD in te loggen. Meer informatie over DigiD kunt u vinden op www.digid.nl.

Hoe kan ik de app ‘Dokter Dichtbij’ downloaden?

U kunt de app gratis downloaden in de App Store (Apple telefoons) of via Google Play Store (Android Telefoons).

MijnGezondheid.net

Voor sommige onderdelen in de app moet u inloggen bij MijnGezondheid.net.

En meldt u aan op ons patiëntenportaal (Postcode zonder spaties invullen) 

Informatiefilmpje over MijnGezondheid.net