Openingstijden – Huisartsenpraktijk van der Sande – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 8a 8471 HV Wolvega Tel:0561 612514 Spoed 0561-611785

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:00 uur.

Tussen 10:30 en 11:00 uur EN tussen 12.30 en 13.30 uur staat het antwoordapparataat aan i.v.m. patienten overleg.

Spreekuur

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen, bij voorkeur tussen 08:00 en 10:00 uur.

De huisarts heeft spreekuur tussen 08:00 en 10:00 uur en tussen 13:30 en 15:00 uur.

Voor het zo goed mogelijk plannen zal de assistente u vragen naar de reden van het spreekuurbezoek. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd nodig?

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Een afspraak met uw behandelaar dient uiterlijk 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Indien u zich te laat of niet heeft afgemeld, zullen wij een bedrag van € 25,- in rekening brengen, dat u zelf moet betalen.

Telefonisch spreekuur

Dit is uitsluitend bedoeld voor kort overleg en uitslagen. Verzoeken om telefonisch overleg te hebben met de huisarts kunt u, bij voorkeur vóór 10:00 uur doorbellen aan de assistente. De huisarts belt u dan na 16:00 uur via een andere lijn terug.

Beeldbellen

Om het telefonisch spreekuur uit te breiden, kunnen wij m.i.v. 2022 beeldbellen. De patiënt krijgt een sms met daarin een link, en daarmee kan contact gelegd worden. De arts bepaalt of een gesprek op deze manier plaatsvindt.

Overlegjes/Uitslagen/Laboratoriumonderzoek/Röntgenfoto’s

Bij voorkeur inloggen via https://home.mijngezondheid.net/  om uitslagen in te lezen. De uitslag is dan zichtbaar, maar ook het beleid van de huisarts staat hierbij.

Als u niet de mogelijkheid heeft tot Mijngezondheids.net is ons voorkeur dat u belt tussen 11:00 en 12:00 uur.

E-consults via MGN.

Stel online – via een beveiligde verbinding – (24 uur per dag) een vraag aan uw huisarts of assistente. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen. Zo hoeft u niet langs te gaan of te bellen. Het antwoorden van een E-consult kan 2 werkdagen duren.

Urineonderzoek

Voor controle van de urine moet de urine voor 10:00 uur ’s morgens worden gebracht, voorzien van naam, geboortedatum en klacht. Gebruik voor het opvangen van de urine een speciaal daarvoor bestemd potje. Potjes zijn verkrijgbaar bij apotheek en/of drogisterij. Deze potjes zijn goed afsluitbaar en bevatten geen stoffen die de urine kunnen verontreinigen. Dit voorkomt een verkeerde uitslag.

U kunt tussen 11:00 -12:00uur bellen voor de uitslag.

Vragenlijst urine onderzoek: Klik hier
Urinary Questionnaire: Click here

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. U kunt visites bij voorkeur aanvragen tot 10:00 uur. Omdat er in de praktijk betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn, verdient het de voorkeur om naar de praktijk te komen.