Bereikbaarheid praktijk – Huisartsenpraktijk van der Sande – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat West 8a 8471 HV Wolvega Tel:0561 612514 Spoed 0561-611785

Bereikbaarheid praktijk

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 08:00 tot 17:00 uur.

Op woensdag is de praktijk geopend tot 12.00 uur. Na 12.00 uur neemt praktijk de Meulehoek waar, maar alleen bij SPOED wat niet kan wachten tot de volgende werkdag.

Van 10:15 – 11:00 uur, van 12.15 – 13.00 uur en van 15.30 – 15.50 uur staat het antwoordapparaat aan i.v.m. pauze en patiënten overleg.

Spreekuur

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen, bij voorkeur tussen 08:00 en 10:00 uur.

De huisarts heeft spreekuur tussen 08:00 en 10:00 uur en tussen 13:30 en 15:00 uur.

Voor het zo goed mogelijk plannen zal de assistente u vragen naar de reden van het spreekuurbezoek. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard van uw klachten of vragen. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt,  samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. U kunt visites bij voorkeur aanvragen tot 10:00 uur.

Omdat er in de praktijk betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden zijn, verdient het de voorkeur om naar de praktijk te komen.

Telefonisch spreekuur

Dit is uitsluitend bedoeld voor kort overleg en uitslagen. Verzoeken voor telefonisch overleg met de huisarts kunt u, bij voorkeur vóór 10:00 uur, doorgeven aan de assistente. De huisarts belt u dan na 16:00 uur terug. Mocht u een gemiste oproep gedurende de dag hebben, dan hoeft u niet terug te bellen. De huisarts probeert het na 16.00 uur nogmaals.

Beeldbellen

Om het telefonisch spreekuur uit te breiden, kunnen wij m.i.v. 2022 beeldbellen. Dit zal plaatsvinden op een tijd die de assistente u doorgeeft. De patiënt krijgt een sms met daarin een link, en daarmee kan contact gelegd worden. De arts bepaalt of een gesprek op deze manier plaatsvindt.

Overleggen/Uitslagen/Laboratoriumonderzoek/Röntgenfoto’s

Voor uitslagen van onderzoeken kunt u het best inloggen via https://home.mijngezondheid.net/  om deze in te lezen. De uitslag is dan zichtbaar, maar ook het beleid van de huisarts staat hierbij.

Als u niet de mogelijkheid heeft tot Mijngezondheids.net is onze voorkeur dat u ons belt tussen 11:00 en 12:00 uur.

E-consulten via MGN

Stel online – via een beveiligde verbinding – (24 uur per dag) een vraag aan uw huisarts of assistente. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen. Zo hoeft u niet langs te gaan of te bellen. Het antwoorden van een E-consult kan 2 werkdagen duren. De          E-consulten worden door de assistente beantwoord, na overleg met de huisarts. Zij antwoordt dus uit naam van de huisarts.

Wij vragen u de e-consulten niet te gebruiken voor recepten.

Urineonderzoek

Voor controle van de urine moet de urine voor 10:00 uur ’s morgens worden gebracht. We vragen of u het formulier wat op de balie ligt wilt invullen, voorzien van naam, geboortedatum en klacht. Gebruik voor het opvangen van de urine een speciaal daarvoor bestemd potje. Potjes zijn verkrijgbaar bij apotheek en/of drogisterij. Deze potjes zijn goed afsluitbaar en bevatten geen stoffen die de urine kunnen verontreinigen. Dit voorkomt een verkeerde uitslag.

U kunt tussen 13.00-14.00 uur bellen voor de uitslag.

Vragenlijst urine onderzoek: Klik hier

Urinary Questionnaire: Click here